Миш-маш в бутертесто

Миш-маш в бутертесто
Снимка: Анонимен
1 / 6
02/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ще импровизираме ли заедно, знаете ли колко вкусно ще ни се получи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка
  • домати - 2 консерви на кубчета
  • чушки - около 1 кг (сурови, небелени, вид по избор)
  • лук - 3 глави кромид
  • сирене - 500 г
  • яйца - 5 бр
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като миш-машът е страшно вкусно, но пък не особено красиво ястие, това е творческа импровизация за едно по-естетическо поднасяне. Приготвя се бързо, като може да се сервира самостоятелно, с млечно-чеснов сос или пък със свежа салата по избор. Подходящо е за бърза вечеря, както и за прилично ястие с подръчни материали за неочаквани гости.

Нарязваме лука на дребно и го изсипваме в широк тиган/тенджерка. Добавяме олиото и пускаме котлона на средна степен, да се запържи лукът.

През това време приготвяме чушките – можем да използваме и печени, но ако нямаме готови, с пресни е по-бързо. Също така е въпрос на вкус какви да са – червени, зелени, по-месести или не. В случая са употребени чушки сиврия, тъй като бързо се режат на кръгчета и не е нужно да се чистят (дръжките и непосредствено под тях, разбира се, се изхвърлят). Изсипваме ги към лука, разбъркваме и оставяме да се готви.

Сиренето си натрошаваме в купичка, да е готово. В отделна съдинка чукваме яйцата и ги разбъркваме добре с помощта на вилица. Добавяме ги към ястието, като омесваме всичко добре. Бъркаме периодично, за да не залепнат яйцата. Изсипваме и сиренето, овкусяме с подправките и разбъркваме (количеството на солта зависи от вкуса на сиренето).

Накрая добавяме и прецедените консерви с домати. Тук отново можем да използваме алтернативата – пресни домати – но тъй като те трябва да се белят и режат, за улеснение оползотворяваме готов продукт. Смесваме всичко добре и от време на време разбъркваме. Държим за кратко на котлона, докато сосчето се поизпари.

Включваме фурната да загрява на 180 градуса. Върху достатъчно широк плот постиламе хартия за печене и слагаме отгоре ѝ бутертестото. Разточваме във форма, по-голяма от дъното на тавичката, която ще използваме (в случая – правоъгълна). Пренасяме го, заедно с хартията, и с ръце го притискаме по дъното и стените. Дори и да стърчи, не е проблем, тъй като ще бъде подгънато след поставянето на плънката.

Миш-машът от котлона внимателно се изсипва в тавичката и се заглажда отгоре с помощта на дървен (или друг вид) прибор. Ако част от тестото е по-високо от сместа, то се подгъва внимателно навътре. Печем около 30-35 минути – повече от необходимото за бутертесто, но тъй като плънката е мокра и гореща, важно е то да се сготви, а не да остане глетаво.

След като е готово, изчакваме няколко минути, за да се охлади леко, преди да разрежем. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: