Кекс с кайма и кашкавал

03/05/2017
"Всеки кекс, който се сервира с бира, веднага ни става любим "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • кайма - 600 г (смес - свинско и телешко)
  • маслини - 50 г обезкостени
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • кимион
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа омесваме каймата с подправките. Прибавяме яйцето и нарязаните на ситно лук и маслини.

Доомесваме. Ако имате време може да оставите каймата за 30-40 минути да поеме по-добре вкусовете.

В правоъгълна форма за кекс поставяме кухненска хартия - по стените и по дъното и изсипваме сместа във формата.

Печем на умерена фурна за около 20-25 минути (зависи от дебелината на каймата и големината на формата). След като кексът е готов, го обръщаме в тава.

Така, ако при печенето се е отделила вода ще я остраним, а и ще запазим формата на кекса. Поръсваме кекса с настъргания кашкавал и запичаме до златисто.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар