Леща яхния с майорана

03/05/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213682
"И друг път сте хапвали леща, но с майорана е най-вкусна и ароматна. Дайте лайк, ако и вие сте съгласни "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо461
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата.

В нагорещено олио запържваме нарязаните на ситно зелен лук и чесъна, добавяме червения пипер и запържваме за кратко. Слагаме лещата и заливаме с гореща вода - около 2 литра.

Добавяме и нарязания картоф на кубчета, подправяме със солта, черния пипер, чубрицата и лютеницата.

Когато лещата се свари - след около 35-40 минути правим кашичка от брашното (желателно е да е препечено, така има по-наситени аромат и вкус) и малко вода, която добавяме към яденето.

Тогава прибавяме и нарязаната на ситно майорана и варим 2-3 минути до сгъстяване.

По желание, при сервиране, може да поръсим с прясна майорана.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар