Леща яхния с майорана

03/05/2017
"И друг път сте хапвали леща, но с майорана е най-вкусна и ароматна. Дайте лайк, ако и вие сте съгласни "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • леща - 300 г
  • зелен лук - 6 - 7 стръка
  • картофи - 1 бр. голям
  • чесън - 3 скилидки
  • майорана - 3 - 4 връхчета
  • лютеница - 2 с.л. (доматено пюре)
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме лещата.

В нагорещено олио запържваме нарязаните на ситно зелен лук и чесъна, добавяме червения пипер и запържваме за кратко. Слагаме лещата и заливаме с гореща вода - около 2 литра.

Добавяме и нарязания картоф на кубчета, подправяме със солта, черния пипер, чубрицата и лютеницата.

Когато лещата се свари - след около 35-40 минути правим кашичка от брашното (желателно е да е препечено, така има по-наситени аромат и вкус) и малко вода, която добавяме към яденето.

Тогава прибавяме и нарязаната на ситно майорана и варим 2-3 минути до сгъстяване.

По желание, при сервиране, може да поръсим с прясна майорана.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар