Заешко с ароматни подравки

03/05/2017
Симеон Къневот Симеон КъневЧирак
"Вкусно заешко месце на фурна, което ще се услади на цялото семейство "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо367
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото месо се сварява със сол и се обезкостява прилежно - аз ползвах гръбче и бутче.

Накълцва се на ситно с остър нож, почти като кайма и се полива със соев сос - оставя се настрана да поеме. Бульонът се прецежда и се слага в тавата, където ще приготвяме ястието.

Оризът се премива и се разстила при бульона в тавата. Морковите се нарязват на кръгчета, а картофите на полумесеци и се прибавят и те.

Накрая се разпределя месото, поръсва се с подправките и се слага да се пече на 200 градуса. Ако е необходимо, добавете вода - течността трябва да покрие добре.

Когато оризът поеме течността и ястието е готово, се изважда, поръсва се с рендосания кашкавал и се връща във вече изключена фурна за да се разтопи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар