Бърза манджа с пиле

03/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Когато сме гладни, хич не ни се чака, затова залагаме на бързите манджи "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • кетчуп - 1 с.л.
  • сол
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето на едри порционни парчета. Заливаме със студена вода и оставяме за 5-10 минути.

После изливаме водата, измиваме и подсушаваме порциите пиле. В тенджерка наливаме олиото, слагаме пилето, включваме котлона и запържваме месото.

Когато стане леко златисто изваждаме и в същото олио слагаме да се задуши почистен и настърган лук. Прибавяме черен пипер на вкус, червен пипер, пушен червен пипер и брашно.

Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л.). Прибавяме порциите пиле и варим ястието без капак, докато пилето се свари. Няколко минути, преди да свалим от котлона, прибавяме кетчупа и бульона от пиле.

При необходимост може да сгъстим още с размито във вода малко брашно или да долеем вода, за да разредим манджата. Готовото ястие поръсваме с нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар