Тарталети със сирене и яйца

03/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Солени тарталетки, които лесно могат да се превърнат в перфектното предястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа разбиваме яйце с прясно мляко. Наливаме към тях разтопения маргарин (но да не е горещ).

Прибавяме сол (1 щипка), захар (1 щипка), смесени кисело мляко и сода за хляб и с брашно, колкото е необходимо, замесваме еластично тесто.

Слагаме готовото тесто в найлоново пликче и оставяме в хладилник за 30 минути. Вземаме формички за мъфини (използвам силиконови) и намазваме с олио.

Готовото тесто, правим на топчета и разстиламе отвътре във формичките (да се получат кошнички). Слагаме формичките с тестото да се запечат в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. През това време, смесваме натрошеното сирене с двете яйца.

Приготвената плънка, разпределяме в запечените тестени кошнички - тарталетки (без да изваждаме още тестото от формичките). Връщаме отново в горещата фурна и изпичаме до готовност - да се стегне плънката от яйца и сирене.

Готовите тарталети изваждаме от формичките и поръсваме с червен пипер (сладък или лют по вкус). Може да украсим тарталетите с листенца магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар