Сладкиш с крем от пудинг и глазура от шоколад

03/05/2017
"В сърцето и на трапезата ни винаги ще се намери място за още един сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 8 - 9 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • есенция ром - няколко капки
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 9 с.л.
  • За крема
  • пудинг - 1 пакетче с аромат на карамел на д - р Йоткер
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 30 - 50 г
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г
  • краве масло - 20 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • За сиропиране
  • сок от компот
  • шоколад - настърган за украса (или бонбон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме блата, като разбиваме добре яйцата със захарта. Прибавяме ванилия, няколко капки течна есенция ром, бакпулвер. Прибавяме и пресято брашно (9 с.л. ), като смесваме внимателно с шпатулка, за да не спадне сместа.

Изсипваме тестото в малка тавичка върху хартия за печене, намазана с мазнина. Слагаме да се изпече блата на 180 градуса загрята фурна. Приготвяме пудинга, като загряваме прясното мляко (3 ч.ч.), подсладено със захар (4-5 с.л.) или на вкус.

В отделна купичка, разтваряме пудинг на д-р Йоткер с прясно мляко (1/2 ч.ч.) и изливаме с разбъркване в подсладеното горещо мляко. Варим крема до сгъстяване. Дръпваме от котлона и слагаме краве масло (30-50 г).

Разбъркваме и оставяме готовия крем да се охлади, като разбъркваме периодично. Изпеченият блат изваждаме от тавичката, срязваме на два блата и сиропираме със сок от компот. Слепваме блатовете с крем и намазваме.

Отгоре поливаме с глазура, приготвена от нагрят разтопен шоколад (100 г), смесен с краве масло (20 г) и прясно мляко (2 с.л.). Украсяваме сладкиша с настърган шоколад или бонбон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар