Пилешки кюфтенца с пресен лук

03/05/2017
"Здравейте, кюфтенца! Толкова дълго ви търсехме и сега няма да ви оставим, докато не ви изядем до последното "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 1 бр. пеперуда от печено пиле
  • яйца - 2 бр.
  • пресен лук - 4 - 5 перца, само зеленото
  • мариновани гъби - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • олио
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 100 г
  • галета - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете нарязаните на ситно лук, гъби и месо. Добате яйцата и подправките.

Тъй като месото е солено при печенето, пробвайте и ако е нужно посолете. Разбъркайте сместа, като леко я намачкате с вилица.

Оформете малки кръгли кюфтенца. Панирайте в брашно, яйце и накрая галета. Изпържете от всички страни на не много силен огън.

Извадете готовите кюфтенца върху кухненска хартия. Сервирайте с предпочитан от вас сос.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар