Пиле със зелен лук

14/05/2012
Анонимен
отАнонименДжедай4541
"С една шепа булгур толкова вкусно пълнено пиле ще приготвите, че цялото ще го изядете и за още ще питате "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 256
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива, добре се поръсва от вън и вътре със сол и черен пипер и се полива с лимонов сок и вино.

Зеленият лук се почиства, накълцва и заедно с накълцания чесън се слага да се запържи в част от сгорещеното масло и малко олио. След това се добавя накиснатия предварително във вода за 1 час и отцеден булгур.

Долива се чаша вода и се бърка, докато течността се поеме от булгура. Накрая се овкусява с подправки и се разбърква със ситно скълцания магданоз.

С плънката хубаво се натъпква пилето и се зашива. Слага се в тава, в която са подредени филийки кромид, за да не залепне при печенето.

Цялото пиле се намазва обилно с меко масло и се поръсва с малко пипер. Слага се да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна, като се обръща по желание, за да се запече равномерно. От време на време се полива с малко от лимоново-винената марината.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Митьо
Митьо
14.05.2012 21:29
супер яко звучи тая рецепта :))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв