Сладкиш с шоколадова глазура

04/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2695870
"Всяка чаша кафе заслужава парче сочен сладкиш с шоколадова глазура "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 478
  • Преглеждания за месеца415
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца – 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • ванилия – 2 прахчета
  • за сиропа
  • вода - 200 мл
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • за заливка
  • шоколад – 250 г за готвене
  • прясно мляко – 5 с.л.
  • за украса
  • орехи– 11 бр.
  • шоколадови дражета
  • шоколад - 1 шоколадово блокче ванилия
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавете брашното, пресято заедно с бакпулвера и двете прахчета ванилия. Изсипете сместа в тортена форма с диаметър 26 см върху застлана хартия на дъното.

Изпечете блата в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилация за около 25 минути или при проба до суха клечка. Изпечения блат обърнете в тортена чиния.

Приготвяне на сиропа:
Сложете в малък съд на огъня една чаша вода да заври с 4 с.л. захар и разбъркайте до разтопяване на захарта. Добавете една лъжица какао и оставете да кипне, след което оттеглете от огъня. Сиропирайте с този сироп охладения блат. Ако предпочитате да е по-сочно, можете да увеличите водата още малко.

Приготвяне на заливката:
Начупете шоколада на кубчета и го разтопете на водна баня с 4-5 с.л. прясно мляко. Потопете ореховите ядки в разтопения шоколад, без да се покриват изцяло и ги подредете върху парче хартия за печене.

Сега залейте блата с разтопения шоколад. Украсете по ваше желание. Тук е с шоколадови орехови ядки, шоколадови дражета и малки резенчета от шоколадово блокче.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Даниела Русева
Благодаря, мили думи! А това дава нов стимул.
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Дани, прекрасно изглежда! Прочетох и продуктите, не е нещо особено, но се е получил чудесен сладкиш! Нагласила си го прекрасно, с удоволствие е да се "влезе" при теб и да се разглеждат рецептите ти.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв