Вретено от тиквичка

04/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Лятно, ароматно и много изкусително предложение за обяд, което се надяваме да приемете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо842
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • тиквички – 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене – 150 г
  • шунка – 150 г
  • кашкавал – 50 г
  • зехтин – 1 с.л.
  • сушени домати – 3 бр.
  • ЗА СКАРАТА
  • патладжани – 1 бр.
  • моркови – 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки – 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на вретеното:
Измитата, необелена тиквичка нарежете по дължина на ленти с картофобелачка. Наредете лентите от тиквичката върху парче стреч фолио с големина на лист хартия, като ги застъпвате наполовина.

Съвсем леко поръсете с една щипка сол. Разбийте яйцето с вилица и размачкайте в него натрошеното сирене, за да стане гъста смес, а след това я нанесете върху лентите от тиквичката.

Нарежете шунката на пръчици и ги поставете в средата, а върху тях по дължина резенчета зехтинови сушени домати. Завийте на руло, с помощта на стреча, и усучете в края като бонбон, а след това подгънете надолу, така че да е плътно, за да не потече плънката.

Внимателно се слага в правоъгълна тавичка със съвсем малко водичка - 100 мл. Фурната през това се загрява на 200 градуса. Пече се, докато се позачерви и по преценка при пипане да се е запекла плънката.

Изважда се от фурната и много внимателно се отстранява фолиото, което се е понакъсало. Рулото се наръсва с кубче настърган кашкавал и отново се връща във фурната, да се позапече кашкавала. Прехвърля се в чиния, а покрай вретенцето още малко зеленчук - на скара.

Приготвяне на скарата:
Зеленчуците за скарата, нарязани на колелца, леко посолете и напръскайте със зехтин предварително. После изпечете на сгорещената електрическа скара.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар