Вретено от тиквичка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Вретено от тиквичка
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
04/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Лятно, ароматно и много изкусително предложение за обяд, което се надяваме да приемете"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сушени домати - 3 бр.
  • ЗА СКАРАТА
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на вретеното:

Измитата, необелена тиквичка нарежете по дължина на ленти с картофобелачка. Наредете лентите от тиквичката върху парче стреч фолио с големина на лист хартия, като ги застъпвате наполовина.

Съвсем леко поръсете с една щипка сол. Разбийте яйцето с вилица и размачкайте в него натрошеното сирене, за да стане гъста смес, а след това я нанесете върху лентите от тиквичката.

Нарежете шунката на пръчици и ги поставете в средата, а върху тях по дължина резенчета зехтинови сушени домати. Завийте на руло, с помощта на стреча, и усучете в края като бонбон, а след това подгънете надолу, така че да е плътно, за да не потече плънката.

Внимателно се слага в правоъгълна тавичка със съвсем малко водичка - 100 мл. Фурната през това се загрява на 200 градуса. Пече се, докато се позачерви и по преценка при пипане да се е запекла плънката.

Изважда се от фурната и много внимателно се отстранява фолиото, което се е понакъсало. Рулото се наръсва с кубче настърган кашкавал и отново се връща във фурната, да се позапече кашкавала. Прехвърля се в чиния, а покрай вретенцето още малко зеленчук - на скара.

Приготвяне на скарата:

Зеленчуците за скарата, нарязани на колелца, леко посолете и напръскайте със зехтин предварително. После изпечете на сгорещената електрическа скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: