Сочно агнешко с листа от бакла и лапад

04/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф92712288293
"Вкусно предложение от кухнята на баба, на което никой не може да устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете месото на порции, прибавете олиото в тенджера и дръпнете настрана. Измийте листата лапад и листата от бакла, ако са млади може да не ги бланширате в солена вода, а ако са по-едри първо трябва да ги кипнете в солена вода.

Нарежете пресния лук и заедно с месото го запържете, нарежете на малки кубчета тиквичката, по късно прибавете и нея.

След като се запържи месото с лука долейте вода и нарязаните листа, оставете да къкри на слаб котлон. Когато месото започне да се къса и е почти готово добавяте и измития ориз с нарязания пресен джоджен.

Бъркате на моменти и сами трябва да прецените дали бульонът ще е достатъчен за сваряването на ориза, а ако не е, може да добавите малко топла вода. Сервирате с поръсен пресен джоджен и пресен чесън според сезона.

Ако не сте пробвали досега листа от бакла, време е да опитате, придават много аромат и вкус особено сготвени с агнешко или ярешко. Това е стара рецепта на моята баба от село.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Не Сия, не съм объркала снимките а съм пропуснала гъбите защото и те като тиквичката са по желание. Тази рецепта е приготвена в тенджера и е с листа от бакла ( в нашия край му казваме черен боб), те са основните продукти, а тиквичката и гъбите са по желание. Ако не си пробвала те съветвам да опиташ, придава страхотен вкус и аромат.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
04.05.2017 14:34
Ваня, на снимката която си сложила на тази рецепта аз виждам гъби в този ориз, а в приготвянето и продуктите го няма. Снимката ми прилича на снимана порция от една друга твоя рецепта, която пусна наскоро покрай Великден, а именно за Печено агнешко бутче с було и печурки. Да не си объркала нещо снимките или пак аз нещо съм в грешка?
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв