Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Задушено Агнешко»Сочно агнешко с листа от бакла и лапад

Сочно агнешко с листа от бакла и лапад

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сочно агнешко с листа от бакла и лапад
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
04/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Вкусно предложение от кухнята на баба, на което никой не може да устои"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • бакла - 10 бр. листа
  • лапад - 10 листа
  • пресен лук - 3 стръка
  • тиквички - 1 малка (по желание)
  • джоджен - 7 стръка пресен
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете месото на порции, прибавете олиото в тенджера и дръпнете настрана. Измийте листата лапад и листата от бакла, ако са млади може да не ги бланширате в солена вода, а ако са по-едри първо трябва да ги кипнете в солена вода.

Нарежете пресния лук и заедно с месото го запържете, нарежете на малки кубчета тиквичката, по късно прибавете и нея.

След като се запържи месото с лука долейте вода и нарязаните листа, оставете да къкри на слаб котлон. Когато месото започне да се къса и е почти готово добавяте и измития ориз с нарязания пресен джоджен.

Бъркате на моменти и сами трябва да прецените дали бульонът ще е достатъчен за сваряването на ориза, а ако не е, може да добавите малко топла вода. Сервирате с поръсен пресен джоджен и пресен чесън според сезона.

Ако не сте пробвали досега листа от бакла, време е да опитате, придават много аромат и вкус особено сготвени с агнешко или ярешко. Това е стара рецепта на моята баба от село.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не Сия, не съм объркала снимките а съм пропуснала гъбите защото и те като тиквичката са по желание. Тази рецепта е приготвена в тенджера и е с листа от бакла ( в нашия край му казваме черен боб), те са основните продукти, а тиквичката и гъбите са по желание. Ако не си пробвала те съветвам да опиташ, придава страхотен вкус и аромат.
04.05.2017 15:49
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Ваня, на снимката която си сложила на тази рецепта аз виждам гъби в този ориз, а в приготвянето и продуктите го няма. Снимката ми прилича на снимана порция от една друга твоя рецепта, която пусна наскоро покрай Великден, а именно за Печено агнешко бутче с було и печурки. Да не си объркала нещо снимките или пак аз нещо съм в грешка?
04.05.2017 14:34
1
1