Грис халва с орехи

04/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Супер десерт, който се приготвя за 10 минути "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 456
  • Преглеждания за месеца695
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 4 ч.ч.
  • грис – 250 г
  • захар – 250 г
  • масло – 150 г
  • стафиди – 50 г
  • портокали – 1 бр.
  • орехи – 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в метален съд, разтопете я на бавен огън до златисто кафяв карамел при непрекъснато бъркане.

Към него добавете врящото мляко и бъркайте докато се разтвори. Отстранете от огъня и прибавете стафидите, сока и настърганата кора на портокала.

В друг съд разтопете маслото и запържете в него гриса до златисто. Налейте млякото в него и варите за около 5-6 минути на слаб огън при непрекъсната бъркане.

Сипете готовата смес в подходяща тавичка, заравнете сместа и оставете настрани да пълното охлаждане на готовата грис халва.

Нарежете халвата на желаните от вас размери и форми парчета и поръсете с счукани орехови ядки.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите