Печено пиле върху картофки

04/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор538355333
"Класика в тава - печено пиле върху картофки "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 059
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле – 1 бр. цяло
  • картофи – 2 кг
  • лук – 3 глави
  • моркови – 4 бр.
  • масло – 100 г
  • олио – 50 мл
  • универсална подправка – 1 с.л. подправка за пиле
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – на вкус
  • соев сос – 3 с.л.
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, почистете и подсушете пилето, разрежете го по средата откъм гърдите. Смесете соевия сос и пилешката подправка и масажирайте пилето с нея много добре, оставете настрани.

Нарежете лука на ситно, морковите на филийки, а картофите на по-едри парчета. Нагрейте олиото и запържете, като добавяте последователно лука, морковите и накрая картофките, докато картофите променят леко цвета си при непрекъснато бъркане.

Поръсете с червения пипер, черния пипер и посолете на вкус, разбъркайте и отстранете от огъня.

В подходяща тава прибавете картофите и разпределете равномерно по дъното на тавата. Поставете пилето върху тях с бутчетата встрани и обилно намажете чрез масажиране пилето с мекото масло. Не добавяйте в ястието вода.

Завийте ястието много добре с алуминиево фолио и го поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса и печете в продължение на 2 часа като през последните 20 минути отвивате ястието за приятен загар на пилето.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар