Ябълкови палачинки със сирене

04/05/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач
"Ако и вие обичате смелите сладко-солени предизвикателства, тази рецепта е точно за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте яйцата, заедно със захарта и солта за подсилване на вкуса. Содата се разтваря в киселото мляко. Когато сместа шупне се добавя към яйцата. Сместа продължава да се бърка.

Брашното се пресява в купата при яйчено-млечната смес. Разбива се на ниска степен до хомогенизиране на сместа.

Обелете и почистете ябълките. Настържете на едро ренде. Сиренето натрошете (или настържете).

Добавете ги към сместа. Разбъркайте. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода. Подправете с ванилия и канела.

С помощта на четка, намазнете плосък, незалепващ тиган и изсипвайте по един черпак, разстиллайки сместа.

Не е необходимо да добавяте мазнина към палачинковата смес. Достатъчно е да намазнявате тигана през 3-4 палачинки.

Готовите палачинки обръщам в чиния и похлупвам с капак, за да се задушат.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар