Ябълкови палачинки със сирене

04/05/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Ако и вие обичате смелите сладко-солени предизвикателства, тази рецепта е точно за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте яйцата, заедно със захарта и солта за подсилване на вкуса. Содата се разтваря в киселото мляко. Когато сместа шупне се добавя към яйцата. Сместа продължава да се бърка.

Брашното се пресява в купата при яйчено-млечната смес. Разбива се на ниска степен до хомогенизиране на сместа.

Обелете и почистете ябълките. Настържете на едро ренде. Сиренето натрошете (или настържете).

Добавете ги към сместа. Разбъркайте. Ако сместа е прекалено гъста, добавете малко вода. Подправете с ванилия и канела.

С помощта на четка, намазнете плосък, незалепващ тиган и изсипвайте по един черпак, разстиллайки сместа.

Не е необходимо да добавяте мазнина към палачинковата смес. Достатъчно е да намазнявате тигана през 3-4 палачинки.

Готовите палачинки обръщам в чиния и похлупвам с капак, за да се задушат.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

надка йорданова
Палачинките са любима закуска у дома!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв