Крем супа от моркови и сирене фета

04/05/2017
"Нежна крем супа, с която ще хапнете вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • картофи - 2 големи картофа
  • магданоз - само стръковете на половин връзка магданоз
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • готварска сметана - 50 мл
  • хималайска сол
  • сирене фета - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите и картофите се обелават, измиват и нарязват на едри кубчета.

Слагат се в тенджерка с вода- около 1. 5 литра. Прибавят се накълцаните магданозени стръкове, бучката масло, хималайската сол и прясното мляко.

Когато зеленчуците са сварени супата се пасира. Ако е нужно долейте вода или прясно мляко.

При сервиране в средата на купичката се слагат кубчета сирене фета и малко готварска сметана.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

София Христова
Сиренето фета не е българско.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв