Свински сърца по селски с гарнитура ориз с лапад

04/05/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Сърцето си даваме, но тези вкусни свински сърца по селски не даваме на никого "
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските сърца измиваме и нарязваме на две половини. В тенджера под налягане ги варим около 50 мин. Отброяваме минутите, след като са заврели и сме затворили тенджерата.

Лапада го измиваме и изчистваме средната жилка. В тенджера слагаме вода да заври и добавяме лапада така. Трябва да го попарим, той ще смени цвета си, държим го около 5-6 минути.

Обелваме една глава лук и я нарязваме на ситно. В тиган запържваме лука, добавяме лапада, да се позапържи и той.

Изчистваме и измиваме ориза, добавяме към лапада и лука. Оставяме го, да се позапържи и промени цвета си. Добавяме вода, като съотношението вода: ориз, трябва да е 3:1. Аз винаги го варя в съотношение 4:1 и оставям на слаб огън да къкри. Като поеме водата, трябва да опитате да видите дали е готов и подправяте със сол.

След като са се сварили свинските сърца и тенджерата е изпуснала въздуха, ги вадим от нея и половините ги режем на жулиени /дълги ивички/.

Обелваме и нарязваме останалите глави лук на полумесеци. Слагаме свинската мас в дълбок тиган да се разтопи. Добавяме лука и го запържваме до златисто. Прибавяме свинските сърца, червения пипер, сол на вкус и доматеното пюре, разбъркваме и оставяме за 1-2 минути.

Към сърцата добавяме вода около 1 ч.ч., за да не загори доматеното пюре и прибавяме ситно нарязания магданоз.

Готвите докато се сгъсти доматеният сос. Сервирайте в една чиния от сърцата и ориза.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар