Палачинки с пълнозърнесто брашно, чия и ленено семе

04/05/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Здравословни палачинки, които да хапвате до насита без угризения "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с помощта на тел яйцата с млякото и солта. Добавяме по малко брашното и продължаваме да разбиваме. Трябва да се получи смес, наподобяваща рядка боза.

Лененото семе и чията ги прибавяме към сместа и разбъркваме добре с телта. Слагаме тигана с незалепващо покритие на котлона да се нагрее.

С помощта на черпак трябва да сипваме от сместа в тигана, като вие си определете дебелината на палачинките. Аз сипваме по половин черпак. Котлонът не трябва да е много силен.

Палачинките се правят, като с черпака изсипвате желаната доза в средата на тигана и внимателно накланяте във всички посоки, така сместа ще покрие тигана. Аз обръщам палачинката с помощта на дървена лъжица.

След като са готови палачинките ги намазвате със сладко и навивате.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар