Заек по провансалски

15/05/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо7 617
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 400 г филе от заешки бут
  • сланина - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 скилидка
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • магданоз - пресен
  • мащерка - прясна
  • розмарин
  • естрагон
  • червен пипер
  • босилек
  • чубрица
  • сминдух
  • хляб - бял

Приготвяне на Заек по провансалски

Вземете заешкото, леко го начукайте и го шпиковайте с парченца сланина.

Обилно го поръсете със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в подходящ висок съд с капак и сложете заешкото да се задушава за около 20-30 минути.

10 минути преди да свалите заека от котлона, прибавете виното, обилно поръсете с микс от всички прованскалски подправки заедно с доматеното пюре и счукания чесън.

Оставете да се дозадуши под похлупак. Поднесете заека по провансалски с изпържения бял хляб, нарязан на хапки.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.9
Общо 7 гласували
5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Заек по провансалски. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите специалитети за Заек по провансалски. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Заек по провансалски в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.