Заек по провансалски

15/05/2012
от фифиНовак
"Този заек по провансалски е показателен, че французите готвят, както правят любов - прочувствено, с внимание и много желание "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 728
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Вземете заешкото, леко го начукайте и го шпиковайте с парченца сланина.

Обилно го поръсете със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в подходящ висок съд с капак и сложете заешкото да се задушава за около 20-30 минути.

10 минути преди да свалите заека от котлона, прибавете виното, обилно поръсете с микс от всички прованскалски подправки заедно с доматеното пюре и счукания чесън.

Оставете да се дозадуши под похлупак. Поднесете заека по провансалски с изпържения бял хляб, нарязан на хапки.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти