събота, 25 октомври

Заек по провансалски

Публикувана от:
Видяно: 6 687 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Заек и дивеч
Рецепта за Заек по провансалски
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2

Необходими Продукти

  • заешко месо - 400 г филе от заешки бут
  • сланина - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 скилидка
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • магданоз - пресен
  • мащерка - прясна
  • розмарин
  • естрагон
  • червен пипер
  • босилек
  • чубрица
  • сминдух
  • хляб - бял

Приготвяне на Заек по провансалски

Вземете заешкото, леко го начукайте и го шпиковайте с парченца сланина.

Обилно го поръсете със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в подходящ висок съд с капак и сложете заешкото да се задушава за около 20-30 минути.

10 минути преди да свалите заека от котлона, прибавете виното, обилно поръсете с микс от всички прованскалски подправки заедно с доматеното пюре и счукания чесън.

Оставете да се дозадуши под похлупак. Поднесете заека по провансалски с изпържения бял хляб, нарязан на хапки.

4.9 от 7 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и уникална рецепта за Заек по провансалски. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите специалитети за Заек по провансалски. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Препоръки как се приготвя Заек по провансалски в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.