Червена леща с киноа и амарант

05/05/2017
лораот лораНовак
"Познат и много обичан вкус, но в интересен и много здравословен вариант "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се наситняват. Чушката се нарязва на кубчета. Лещата се измива. Лукът, морковът, лещата и чушките се слагат в тенджера с вода.

Сипва се олиото. Когато заври лещата, се добавят киноата, амаранта, подправките и солта. Като омекне лещата и се разпука, се слага доматеният сок.

След 5-10 минути се добавя брашното, предварително разбито с вода. Оставя се съдържанието да поври още 2-3 минути и се сваля от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар