Пиле Италия

05/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Усетете вкуса на Италия с тази разкошна рецепта за сочно пиле "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 733
  • Преглеждания за месеца10732
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 - 3 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр. печени червени
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 70 г
  • спанак - 1 шепа пресен
  • галета - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за поръсване
  • универсална подправка - подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват на три парчета хоризонтално и поставяме в намаслена тава. Поръсват се с малко сол, черен пипер и подправка за пиле.

Печените чушки се отварят като книга и се поставят върху месото, върху тях се нареждат парченца моцарела.

Пресният спанак се бланшира във вряла подсолена вода, отцежда се добре и се разпределя върху всяко парче месо.

Отгоре се захлупва с второто парче пилешко месо. Поръсваме с галета, сол и още малко подправка за пиле. Отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 200 градуса около 25 минути.

Изважда се тавата и пилешкото се поръсва с настърган кашкавал, връща се във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме със свежа зелена или картофена салата и чаша вино.

Рецептата е на ЛЮСИ от кулинария ѝ блог.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар