Пиле Италия

Пиле Италия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 8
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Усетете вкуса на Италия с тази разкошна рецепта за сочно пиле"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 - 3 бр.
  • чушки - 3 - 4 бр. печени червени
  • моцарела - 125 г
  • кашкавал - 70 г
  • спанак - 1 шепа пресен
  • галета - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - за поръсване
  • универсална подправка - подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват на три парчета хоризонтално и поставяме в намаслена тава. Поръсват се с малко сол, черен пипер и подправка за пиле.

Печените чушки се отварят като книга и се поставят върху месото, върху тях се нареждат парченца моцарела.

Пресният спанак се бланшира във вряла подсолена вода, отцежда се добре и се разпределя върху всяко парче месо.

Отгоре се захлупва с второто парче пилешко месо. Поръсваме с галета, сол и още малко подправка за пиле. Отгоре се полива с малко олио и печем в загрята фурна 200 градуса около 25 минути.

Изважда се тавата и пилешкото се поръсва с настърган кашкавал, връща се във фурната за още 5 минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднасяме със свежа зелена или картофена салата и чаша вино.

Пилето Италия е готово.

Рецептата е на ЛЮСИ от кулинария ѝ блог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
41
30
20
10
Дай твоята оценка: