Пълнен заек с ориз и зеленийки в гювеч

05/05/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф98412329083
"Съвършена рецепта за пълнен заек, мек и сочен отвътре, а отвън с хрупкава коричка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 511
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата185
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете заека, измийте и поръсете навсякъде със сол и червен пипер, напръскайте с олио и натрийте много добре, за да се овкуси хубаво. Нарежете пресния лук, малка част сипете в дълбок тиган, а останалата част сипете в гювеча.

Лапада попарете за две три минути в солена вода, изцедете и нарежете, прибавете и него в гювеча. Добавете олио и нарязания джоджен.

В тигана запържете лука и ситно нарязаните дробчета и бъбреци, добавете измития ориз и пържете за кратко, след което сипете малко вода и бъркайте на моменти. Овкусете с малко червен и бял пипер, част от нарязания джоджен. Оризът трябва да е на половина сварен или просто запържен с дреболиите.

С готовата смес напълнете заека и зашийте с игла и конец. Свийте леко готовия заек и го пъхнете в гювеча над лука, лапада и олиото. Ако имате главичка овкусете и сложете при заека.

Поръсете около заека с останалия джоджен, малко червен пипер и сол, сипете вода, но не много, наполовина да облива заека. Нарежете маслото на парченца и ги сложете върху заека. Сложете капака на гювеча и пъхнете в печката на умерена температура.

След около един час и половина отворете и вижте колко е сварено месото, ако се дърпа затворете и отново печете.

Към края можете да отстраните капака и да запечете заека за хрупкава коричка. Съвършена рецепта за пълнен заек, мек и сочен отвътре, а отвън с хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар