Яйчена яхния

17/05/2012
от Бай Ставри Новак
"Майсторлъкът е да успееш да приготвиш ароматна яхния за има-няма 20 минути "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 333
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и сложете да се задушат в сгорещената мазнина в широка тенджера. Долейте чаша вода и щом омекне, добавете настърганите домати и подправките.

Когато доматите омекнат, добавете и измития булгур или ориз. Долейте към 800-900 мл гореща вода и оставете да ври на умерен огън за около 10 минути.

Започнете да чуквате яйцата едно по едно направо в яхнията. Чуквайте ги ниско и не ги бъркайте, за да се забулят.

Изчакайте няколко минути да се посварят яйцата и разбъркайте яйчената яхния с размитото брашно.

Добавете червения пипер, както и сол и черен пипер на вкус. След около 10 минути свалете ястието и го разбъркайте с накълцания магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 4
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

АЗ
АЗ
18.04.2015 23:57
Страхотна гозба.
0
0
Илияна Апостолова
Размито брашно означава брашно с малко вода да стане на каша.
0
0
Селим
Селим
30.06.2013 11:28
Рецептата е хубава, но не знам какво означава размито брашно ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв