Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Спанак с пилешко и сос Бешамел

Спанак с пилешко и сос Бешамел

Спанак с пилешко и сос Бешамел
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"И поотделно са чудесни, но в комбинация са направо неустоими"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г пресен
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • бешамел - 500 мл
  • стафиди - 1 шепа
  • кедрови ядки - 1 с.л. сурови
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бутчетата и ги нарежете на хапки. Загрейте зехтина и запържете месото.

Добавете изчистения спанак и разбърквайте докато се бланшира и намали обема си.

Добавете стафидите, ядките, сол на вкус и запържете за няколко секунди, като разбърквате.

Преместете сместа в тавичка и залейте с бешамела.

Рендосайте кашкавала и сложете ястието във фурната.

Печете запеканката на 200 градуса до златист цвят.

Спанакът с пилешко и сос Бешамел е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: