Бишкотена торта с два вида мус

11/05/2017
Михаелаот МихаелаНовак
"Една бишкотена торта, която задължително трябва да бъде опитана "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • блат за торта - 1 бр. готов
  • бишкоти - 1 пакет
  • пудинг - 1 бр. шоколад
  • кондензирано мляко - 800 мл
  • прясно мляко - 1 л + за потапяне на бишкотите и сиропиране на блата
  • сметана 250 мл за разбиване
  • есенция - ром + кокос
  • кокосови стърготини - 25 г
  • черен шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • желатин - 3 пакетчета
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви е нужна тава с падащо дъно, изрежете блата по нея и поставете на дъното. Сиропирайте го с топло мляко и оставете настрана.

Пригответе си белия мус, като загреете 800 мл кондензирано мляко и в него добавите 3 с.л. нишесте ванилия, размито в малко вода, и след това и белия шоколад на кубчета. Бъркайте, докато се разтопи шоколада и кремът се сгъсти леко. Добавете есенцията кокос и кокосовите стърготини. Охладете до около 40-45 градуса.

В отделен съд разбийте 220 мл от сметаната и добавете половината от нея към вече охладения крем, бъркайте внимателно, за да се запази пухкавата консистенция на крема.

За шоколадовият мус пригответе пудинга, както е описано на опаковката, добавете му ром и охладете отново, към него добавете останалата сметана.

Разтворете желатина и го добавете към двата крема.

Върху сиропирания блат сложете от белия мус, наредете ред бишкоти потопени в мляко и сложете от шоколадовия мус, редувайте, докато не свърши кремът.

Охладете, за да стегне, и пригответе заливката от шоколад, останалата неразбита сметана + 100 мл мляко се слага на котлона с 100 г шоколад и бъркате, докато се разтопи, добавяте желатин и тук и заливате тортата.

Отново оставяте да стегне.

Украсете с ягоди.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар