Огретен от тиквички с млечна заливка

06/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Когато ви се яде нещо наистина вкусно и не много тежко "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 987
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две средно големи тиквички - около 700-800 г се измиват и необелени се настъргват на едрото ренде. Запържват се в 3-4 с.л. олио до омекване или около 10 минути.

Доматите се обелват и се нарязват на кубчета и заедно с кашкавала, също нарязан на кубчета, и натрошеното сирене, се смесват с тиквичките.

Поръсва се с подправките - накълцан магданоз и копър, поръсва се с малко сол и сместа се изсипва в огнеупорна тавичка, намазана с бучка краве масло. Слага се в загрята фурна на 200 градуса да се запече за половин час.

През това време може да се направи светла запръжка. В малка тенджерка в малко олио се запържва две непрепълнени супени лъжици брашно, като се разбърква до златисто. Залива се с голяма чаша студено прясно мляко.

Отново се бърка непрекъснато да не стане на бучки и се оставя на огъня да се сгъсти леко, след което се оттегля. Белият сос се поръсва със сол и смлян черен пипер.

Прибавят се разбитите две яйца. С получения сос се залива ястието и отново се връща в силно загрята фурна да се запече заливката.

Поднесете с лъжица кисело мляко и салата по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар