Торта с грис и плодове

06/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Толкова лесна и толкова вкусна - две причини веднага да запретнете ръкави и да я приготвите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 894
  • Преглеждания за месеца380
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:
Разбийте яйцето с вилица с щипка сол. Прибавете настърганата ябълка, без да отцеждате сока. Прибавете и останалите изброени продукти, като предварително бакпулвера угасете в лимоновия сок.

Разбъркайте на ръка с шпатула. Изсипете сместа в тортена тавичка /моята е с диаметър 26 см/, дъното на която се застила с хартия, а стената се намазва с бучка краве масло.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Обърнете блата в тортена чиния, отстранете хартията, а след като се охлади, отново поставете ринга на тавичката около блата.

Приготвяне на крема:
Сладкарската сметана, добре охладена, разбийте с миксера на гъст крем. Разбъркайте гъстото кисело мляко с пудрата захар и едно пакетче ванилена захар, след което прибавете към сметановия крем.

През това време залейте с 4-5 с.л. студена вода едно пакетче желатин и оставете да набъбне. След това затоплете желатина да се втечни на водна баня и го прибавете към крема.

Разбъркайте добре и нанесете половината от крема върху блата в ринга. Отгоре подредете едро нарязани плодове - ягодите на две, банана на четвъртини по дължина и половинки резенчета киви.

Подредете ги в кръгове, а за по интересно, може да се сложат под лек наклон. После при сервиране, ще се виждат от всички плодове във всяко срязано парче. Върху плодовете нанесете останалия крем.

Оставете в хладилника за 2-3 часа. Украсете отгоре с още плодове.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар