Тапиока с ягоди

06/05/2017
Еленаот ЕленаНовак
"Един необикновен десерт, с който да изненадате себе си и гостите "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • тапиока - 100 г перли
  • вода - 400 мл
  • мляко - 400 мл (ориентировъчно)
  • пудра захар - на вкус
  • канела - на вкус
  • кокосово масло - за допълнителен аромат (не е задължително)
  • портокалова кора - на един плод
  • ягоди - за гарниране (по 2 на порция)
  • мента - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тапиоката се кисне за няколко часа във вода в съотношение 1 : 4. Прецежда се и се вари с мляко, вода, или комбиация от двете.

Написала съм ориентировъчно количество на млякото при варене, защото сами ще си прецените колко гъст да ви стане кремът. Колкото по-малко течност има, толкова по-сгъстено ще стане.

Перлите на тапиоката се сваряват много бързо, при постоянно бъркане и на умерен котлон, докато станат прозрачни. Овкусява се с пудра захар, канела или други аромати. Прибавят се и портокаловите корички.

Аз добавих и 1 ч.л. кокосово масло, хем за вкус, хем да не слепнат зрънцата тапиока. Сместа се разпределя по купички и се гарнира с ягоди или плодове по желание. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар