Бриош с течен шоколад

06/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Знаете, че не може да устоите на този уникален сладък хляб, затова не се съпротивлявайте, а се наслаждавайте "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от бялото брашно, пресято заедно с едно пакетче суха хлебна мая, като прибавите двете яйца, разбити с вилица, 5-6 лъжици захар, 2 щипки сол, 3 лъжици меко краве масло и топлото прясно мляко.

Поставете тестото в купа, завийте с прозрачно фолио и оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разделете тестото на 4 части. Всяка част разточете върху набрашнен плот на тънка кора с дебелина 2-3 мм.

Начин на оформяне:
Първия разточен лист поставете в тавичка с диаметър 30 см с незалепващо покритие или върху хартия за печене.

Намажете листа равномерно с течен шоколад. Редуват се действията, като се поставя следващият лист и отново се маже с шоколад. Върху последния лист не се нанася крем.

В центъра се отпечатва кръг с не много голяма чаша. От така очертаното кръгче към външния край се разрязва на 16 триъгълника. Усукват се два по два, хващайки с две ръце. Съответно, с дясната ръка парчето се завърта надясно, а с лявата – наляво, по два пъти.

На всички лъчи крайчетата леко подгънете навътре към дъното на тавата. Напръскайте леко с две лъжици прясно мляко. Печете за около 25 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна. Аз пекох с вентилатор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар