Блини от елда

06/05/2017
"Вместо бухти - блини. Обещаваме, че много ще ви харесат "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 150 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 пакет (7 г)
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 3 с.л. топла
  • вода - 250 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква с 1 с.л. мед и 3 с.л. топла вода. Оставя се в топло помещение да се активира.

Брашното от елда и бялото брашно се смесват с щипката сол, останалите 2 с.л. мед, яйцето и около 250 мл. хладка вода.

Добавя се маята и се разбъркват заедно всички изброени съставки на гладко рядко тесто, подобно на тестото за палачинки.

Така приготвената тестена смес се оставя покрита отгоре около 40 минути да втаса.

След това се сгрява маслото в тиган или друг съд, подходящ за пържене.

Сипва се от тестото и блините се пържат една по една с обръщане от двете страни.

Накрая се поръсват с пудра захарта.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар