Вкусни лозови сармички

06/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Не просто вкусни, а великолепни лозови сармички!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 206
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и задушете с малко олио в дълбок тиган, добавете каймата и сипете две лъжици вода, разбъркайте, за да се раздроби.

Овкусете с червен и черен пипер, малко сол и чубрица. Измийте ориза и добавете при каймата, след като леко го запържите долейте една кафена чашка вода.

Доматите настържете и прибавете при каймата, покрийте с капак и оставете за кратко, но задължително бъркайте на няколко пъти и наблюдавайте - ако е извряла водата, а оризът още не е полусварен, добавете още малко вода. Изключете котлона, когато оризът е почти сварен.

Извадете листата от буркана, на дъска слагате по едно листо и част от плънката, завийте първо отстрани краищата, а после навийте на руло сармичката.

Така процедирате с всичките листа, подреждате в тенджера като на дъното слагате олио, няколко листа и после ги редите плътно. Сипвате една чаша вода, захлупвате с капака и оставяте да къкри на бавен котлон.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар