Зелени цървулки

06/05/2017
"Здравето започва в кухнята, а с наша помощ е не само лесно, но и вкусно да се храните здравословно "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 310
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • прясна мая - 20 г
  • олио - 3 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • вода - 300 мл хладка
  • брашно - 500 г /може и пълнозърнесто/
  • плънка
  • лапад - 200 г бланширан
  • сирене - 60 г
  • моцарела - 5 - 6 бр. мини моцарелки
  • сол - на вкус
  • шарена сол
  • яйца - 2 бр.
  • семена - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в 100 мл хладка вода със захарта и две лъжици брашно, оставя се за 10-15 минути да бухне. В средата на пресято брашно сипваме останалата вода, олиото, сол, активираната мая и замесваме средно меко тесто.

Намазва се с олио и оставяме да втаса на топло, докато удвои обема си. Разделя се на две части, ако искате по-малки цървулки, разделете на четири топки.

Всяка се разточва на елипса и с ръце се оформя кант, като краищата се подвиват навътре .Поставят се в тава върху хартия за печене и с вилица се набождат в средата.

Почиства се лападът, попарва се за кратко и много добре се отцежда. Нарязва се на ситно, смесваме с натрошено сирене и овкусяваме с малко сол.

Сипваме зелената плънка, като в средата оставяме място и се чуква по едно яйце. Зелената плънка се поръсва с олио и малки парченца от моцарелките. Краищата се намазват с разбит жълтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути до готовност. Изваждат се зелените цървулки и поръсваме яйцата с шарена сол. Поднасяме топли. Идеална закуска и в празник и делник.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар