Бишкотен сладкиш с крем-пудинг

06/05/2017
"Не просто сладкиш, а истинска наслада за сетивата - хапвайте с удоволствие и без никаква мярка "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 541
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бишкоти - 300 г
  • пудинг - 2 бр. шоколад (на д - р Йоткер с варене)
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - колкото е необходимо за пудинга
  • За декорация
  • кокосови стърготини
  • шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудингът се приготвя по указания на опаковката начин с прясното мляко и захарта.

Слагам на тънък пласт от пудинга на дъното на форма за торта със свалящи се стени. Начупвам част от бишкотите наполовина и ги нареждам изправени по страните на формата.

След това нареждам на дъното плътно една до друга ред бишкоти, леко потопени в захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. вода и 4-5 с.л. захар (трябва да е изстинал).

Изсипвам половината от пудинга върху бишкотите, нареждам втори ред бишкоти, върху тях - втората половина на пудинга.

Отгоре декорирам с кокосови стърготини, настърган шоколад и карамел. Може да използвате каквато декорация пожелаете.

Трябва да престои в хладилника да стегне, най-добре цяла нощ.

Уточнение: Бишкотите отстрани на формата не ги сиропирам, за да останат цели и да не се разпаднат. Но те поемат от крема и омекват.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар