Постен ориз с лапад

06/05/2017
Марияот МарияНовак
"Постно, вкусно и много леко на стомаха "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме главата лук и я нарязваме на ситно, след което я запържваме в нагорещено олио. Сипваме малко вода и го задушаваме под капака.

Лапада го нарязваме наедро и го прибавяме към задушения лук.

След това сипвам и ориза, разбъркваме и наливаме вода (в отношение 3:1 с ориза).

Овкусяваме с наситнен джоджен, сол и черен пипер.

След това изсипваме ястието в тава и го слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем за около10 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар