Постен ориз с лапад

06/05/2017
Мария
отМарияЧирак6211512
"Постно, вкусно и много леко на стомаха "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 683
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г
  • лапад - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 10 листа пресен
  • олио - 5 - 6 с. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме главата лук и я нарязваме на ситно, след което я запържваме в нагорещено олио. Сипваме малко вода и го задушаваме под капака.

Лапада го нарязваме наедро и го прибавяме към задушения лук.

След това сипвам и ориза, разбъркваме и наливаме вода (в отношение 3:1 с ориза).

Овкусяваме с наситнен джоджен, сол и черен пипер.

След това изсипваме ястието в тава и го слагаме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем за около10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!