Агнешко с пресни картофки

19/05/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Нищо не подчертава вкуса на пресните картофки така, както печеното агнешко месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 329
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1, 5 кг.
  • картофи - 1 кг., пресни, малки
  • моркови - 4 - 5 броя
  • сол
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • девесил - 2 - 3 клонки
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции, поръсва се със сол, чер и червен пипер. Поставя се в пръстен гювеч, намаслен предварително, и се наливат две чаши топла вода. Пече се час и половина на 200 С.

Картофите се остъргват и изплакват, морковите се нарязват на едро. Посоляват се леко и се добавят в гювеча. Слагат се и клончетата девесил и се наливат още две чаши гореща вода. Поръсва се с олио и се пече още около 30-40 минути.

От продуктите се излизат 5-6 порции.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!