Гергьовско печено с зелении

Гергьовско печено с зелении
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
06/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Ароматно ястие за душата - хапвайте с мярка, споделете с приятел, а тук лайквайте и коментирайте"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • за намазване
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • розмарин - листа
  • джоджен
  • мента - листа
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
  • пресен чесън - 2 - 3 стръка
  • вода - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на едри парчета. В купа сипваме олиото, добавя се сол, червения пипер, нарязани листа мента, листенца пресен розмарин и джоджен.

Почистват се пресният лук и чесън, нарязват се на ситно и ги сипваме в купата. Всичко се разбърква добре и с тази смес се намазва агнешкото месо.

Нарежда се в широка тава, налива се чаша вода и покриваме с фолио. Печем в загрята фурна 170 градуса за 2 часа.

Фолиото се сваля и печем още 30 минути до златисто и хрупкава коричка. Поднасяме порция с гарнитура по избор. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: