Кебап с висменка, зеленчуци и гарнитура

06/05/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Вкусотия за лакомници, приготвена с най-вкусната част от прасето - висменката "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме висменката в подсолена вода до полуготово състояние.

През това време нарязваме лука и гъбите на едро, а моркова настъргваме на едро ренде. Всички зеленчуци изсипваме в дълбок тиган с малко олио и задушаваме за 4-5 минути.

След това добавяме нарязаното на малки парчета месо и задушаваме още 1-2 минути. Разбъркваме добре и добавяме червения пипер, доматения сок, водата и виното.

Отново разбъркваме и добавяме всички подправки. Намаляваме огъня и оставяме ястието да се готви около 35-40 минути, като от време на време разбъркваме.

Приготвяне на гарнитурата:
Настъргваме моркова на едро ренде, а лука и гъбите нарязваме на ситно. В подходящ съд изсипваме зеленчуците и предварително почистения и измит ориз. Добавяме водата и сол на вкус и оставяме на котлона да се готви до готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Ааа, благодаря ти. Не бях го чувала и затова запитах. Ясно ми е.
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Мария, какво означава "висменка", ?? Не съм отваря да търся, но ти ще ми кажеш, благодаря ти!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв