Кебап с висменка, зеленчуци и гарнитура

06/05/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Вкусотия за лакомници, приготвена с най-вкусната част от прасето - висменката "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за кебапа
  • висменка - 400 - 500 г
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • гъби - 100 - 150 г от буркан
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • за гарнитурата
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 1 стрък
  • моркови - 1/2 бр. настърган
  • гъби - 50 - 100 г
  • вода - 1 и 1/2 - 2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме висменката в подсолена вода до полуготово състояние.

През това време нарязваме лука и гъбите на едро, а моркова настъргваме на едро ренде. Всички зеленчуци изсипваме в дълбок тиган с малко олио и задушаваме за 4-5 минути.

След това добавяме нарязаното на малки парчета месо и задушаваме още 1-2 минути. Разбъркваме добре и добавяме червения пипер, доматения сок, водата и виното.

Отново разбъркваме и добавяме всички подправки. Намаляваме огъня и оставяме ястието да се готви около 35-40 минути, като от време на време разбъркваме.

Приготвяне на гарнитурата:
Настъргваме моркова на едро ренде, а лука и гъбите нарязваме на ситно. В подходящ съд изсипваме зеленчуците и предварително почистения и измит ориз. Добавяме водата и сол на вкус и оставяме на котлона да се готви до готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
07.05.2017 22:17
Ааа, благодаря ти. Не бях го чувала и затова запитах. Ясно ми е.
1
0
marcheva14
marcheva14
07.05.2017 19:43
Мария, какво означава "висменка", ?? Не съм отваря да търся, но ти ще ми кажеш, благодаря ти!
0
0
Мария Гулекова
Да, ще ти кажа! Това е месо е от коремната област на прасето!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!