Агнешко с канапе от ориз с лапад

06/05/2017
"Крехко агнешко върху канапе - обяд за ценители!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо912
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива, посолява, поставя се в тава с 2 пръста вода, закрива с фолио и пече на умерена фурна до готовност, като може да се обърне месото при печене 1-2 пъти или да се полее с отделения бульон, за да е по-крехко.

Също така преди изваждане, фолиото се маха и се пече до получаване на приятно изпечена корица.

Докато месото се пече, се приготвят продуктите за канапето. Лападът се измива, бланшира в гореща подсолена вода 4-5 минути, отцежда и нарязва. Оризът се измива до бистро и се поставя в студена вода.

Щом месото се опече хубаво, от тавата се вземат 3 с л. от отделената от агнешкото мазнинка, сипват се през цедка в тиган, добавя се и другата мазнина, запържва се почистеният и нарязан лук, щом се позадуши се прибавя рендосаният морков, след него лападът и оризът, леко се запържват и се добавят 2 ч. ч. вода.

Оставя се на бавен огън до готовност, като се поставя малко сол и черен пипер. Така и канапето е овкусено с аромат на агнешко, без да е прекалено тежко за хапване.

подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

marcheva14  Мария Симеоно
Нищо, Теди, разбрахме се. За мен агнешкото си е тлъсто месо, на снимката и така изглежда, блещи направо. Сега, да не се обидиш, снимката е прекрасна, подредена чиния, всичко си е точно. Браво!
0
0
Теодора Иванова Каменова
Разбирам , няма проблем.Аз дори бях уточнила, че месото и канапето се готвят поотделно в тази рецепта именно заради мазнината, която се отделя в по-голямо количество от агнешкото месо , но това не е публикувано
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
"Издайнически", добре казано. Не попитах с лошо любопитство, смятам че разбираш.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв