Зелена салата с горгонзола и спанак

06/05/2017
Йорданка Ковачеваот Йорданка КовачеваПомощник Готвач
"Изискана, много ароматна и завладяващо вкусна - уникална салата за ценители "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете домата и авокадото на кубчета, а лука на тънки полумесеци.

2. Поставете ги в дълбока купа за салата и смесете със микса от свежи, млади листа.

3. Овчето сирене направете на трохи (за тази цел трябва да е по-сухичко). Сипете всички семена и кедровите ядки, овкусете със сол, зехтин и балсамов оцет и разбъркайте всичко, за да се разпределят съставките равномерно.

4. Нарежете горгонзолата на парченца и подредете небрежно върху салатата.

5. Сервирайте самостоятелно или като гарнитура към предпочитано от вас ястие.

Забележка: В тази салата аз предпочитам ядките и семената сурови, по -здравословно е и така са по-полезни, но ако желаете може да си ги запечете предварително.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар