Агнешки дреболии с булгур и лапад

06/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Един от шедьоврите на Българската кухня - агнешки дреболии с булгур и лапад "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии – 300 г сварени
  • булгур – 300 г
  • лапад – 1 връзка
  • зелен лук – 1 връзка
  • джоджен - 3 стръка пресен
  • зехтин – 70 мл
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете за 2 минути лапада във вряла вода, прецедете и нарежете на ситно.

В тава нагрейте зехтина и добавете ситно нарязаните лук и джоджена, запържете ги до омекване.

Добавете булгура и нарязаните агнешки дреболии при тях и за кратко запържете.

Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер, прибавете нарязания лапад и залейте с 1 литър топла вода (най-добре е с бульона от сверените дреболии).

Разбъркайте и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса до готовност на булгура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар