Чорба от агнешко шкембе и черва

06/05/2017
"По-вкусна от традиционната и много по-лесна за приготвяне шкембе чорба с агнешки чревца "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо923
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко шкембе – 1 бр. сварено
  • агнешки черва - от 1 комплект сварени
  • олио – 70 мл
  • брашно – 2 с.л.
  • вода – 1.5 л
  • прясно мляко – 500 мл
  • чесън – 1 скилидка
  • черен пипер – 1 щипка
  • за заливка
  • масло – 30 г
  • червен пипер – 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сварените шкембе и черва на ситно.

Нагрейте олиото и добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета му. Налейте топлата вода и разбъркайте много добре до гладка смес.

Добавете нарязаните дреболии, пресованата скилидка чесън, посолете на вкус и варите около 5 минути на слаб огън. Налейте прясното мляко и поръсете с щипка черен пипер, варите около 3 минути след завирането.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете червения пипер, разбъркайте и веднага залейте чорбата със заливката – тя е лицето на чорбата. При сервиране поръсете в купата с лют червен пипер на вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар