Агнешко в глинен гювеч

06/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Уникално приготвено агнешко, с което ще спечелите аплодисментите на цялата тайфа, дошла на гости "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 836
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното месо на 6-7 порции се поръсва леко със сол и се запържва в сгорещено олио, да се запечата.

Отделно в съд с 4-5 с.л. олио се запържва една кафена чашка измит ориз.

Като стане прозрачен се добавя накълцания пресен лук и чесън. След като се позапържи за кратко, се добавят булгурът и нарязаните зелени подправки, малко сол и се залива с топла вода.

Сместа се изсипва в широк глинен гювеч.

Всеки къс месо се поръсва с червен пипер и смлян черен пипер и парчетата се подреждат едно до друго в съда.

Захлупва се с капака и се слага в студена фурна. Тогава се включва на 180 градуса и се пече близо два часа. Капакът се отстранява. Оставя се на включен горен реотан, за да се запече отгоре месото.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Дани, вярно е , че все са едни и същи рецептите, да пусна, но много агнешко ни се събра. Ще измисля нещо друго с агнешко, ако пак не ме изпреварят. Хубава снимка си качила, аз напоследък все това гледам, снимките, че все ми правят забележки, разбира се основателни. Браво!! Много хубаво подготвяш снимките...
0
0
marcheva14  Мария Симеоно
Дани, прекрасна е рецептата. Бях е подготвила да я пусна , но ти ме изпревари, в което няма лошо разбира се. Чудесно изглежда!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв