Лападови пудинги

07/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2705870
"Отсега се облизваме, защото знаем каква вкусотия ни чака "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо411
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да се подготвят огнеупорни купички, в които се застила готварска хартия. Всяка хартия се подмазва с меко краве масло.

В тиган се загрява малко зехтин и се запържват накълцаният пресен лук, нарязана една скилидка чесън и настъргания на едро морков. Прибавя се измитият и накълцан лапад и се готви още 2 минути, като се разбърква. Овкусява се с подправките и се оттегля от огъня.

На яйцата се отделят жълтъците и се разбъркват добре с две пакетчета крема сирене. Към тях се сипва постепенно от млякото и брашното. Разбърква се отново до еднаква консистенция. Отделените белтъци се разбиват с миксера на сняг.

Към жълтата смес се прибавя задушения лапад, а после и разбитите белтъци. Разбърква се внимателно на ръка с лопатка. Сместа се разпределя в купичките по равно.

Чашките се нареждат в тава и се изпичат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути с вентилация.

След като се изпекат, хартията се отстранява. Поднесете с украса от цедено кисело мляко и листенце свеж босилек.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар