Лападови пудинги

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Лападови пудинги
Снимка: Даниела Русева
1 / 7
07/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Отсега се облизваме, защото знаем каква вкусотия ни чака"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 250 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 3 бр.
  • лапад - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • бульон - кубче зеленчуков
  • цедено кисело мляко - за украса (или заквасена сметана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред трябва да се подготвят огнеупорни купички, в които се застила готварска хартия. Всяка хартия се подмазва с меко краве масло.

В тиган се загрява малко зехтин и се запържват накълцаният пресен лук, нарязана една скилидка чесън и настъргания на едро морков. Прибавя се измитият и накълцан лапад и се готви още 2 минути, като се разбърква. Овкусява се с подправките и се оттегля от огъня.

На яйцата се отделят жълтъците и се разбъркват добре с две пакетчета крема сирене. Към тях се сипва постепенно от млякото и брашното. Разбърква се отново до еднаква консистенция. Отделените белтъци се разбиват с миксера на сняг.

Към жълтата смес се прибавя задушения лапад, а после и разбитите белтъци. Разбърква се внимателно на ръка с лопатка. Сместа се разпределя в купичките по равно.

Чашките се нареждат в тава и се изпичат на 180 градуса в предварително загрята фурна за 30 минути с вентилация.

След като се изпекат, хартията се отстранява. Поднесете с украса от цедено кисело мляко и листенце свеж босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: