Щрудел с ябълки и банан

07/05/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Вкусен щрудел с два вида плод - истински празник за любителите на сладкишите "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо325
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ябълки – 5 бр. големи
  • банани - 1 бр. голям
  • захар – 1 ч.ч
  • кори за баница - 1 пакет
  • канела – ½ пакетче
  • олио - за ръсене
  • ванилия – 1 пакетче
  • орехи – ½ ч.ч
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе орехите. Смесваме захарта с канелата в купа. Обелваме ябълките и махаме семките.

Настъргваме с ренде ябълките в съд. Изстискваме ябълките с ръце в друг съд, за да се отцеди сока им и да не стане щруделът мокър. Обелваме банана и го режем на много малки парчета. Смесваме плодовете. Разстиламе корите за баница върху работния терен.

Върху корите разстиламе от плодовата смес. После слагаме малко орехи и най накрая захар с канела. Взимаме две кори и навиваме на руло. Намазваме с олио продълговата тава и нареждаме рулата.

Поръсваме рулата с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна. След като са се изпекли ги вадим и покриваме с кърпа. С остър нож режем щрудела на парчета и поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар